Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Γιαουρτλού Κεμπάπ (Η αυθεντική Πολίτικη συνταγή!)


Υλικά:

Για τα κεμπάπ:

500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά περασμένο δύο φορές
500 γρ. αρνίσιο κιμά περασμένο δύο φορές
2 αυγά
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
25 γρ. αλάτι
15 γρ. μαύρο πιπέρι τριμμένο ή bull bibber
4 γρ. κύμμινο τριμμένο
10 γρ. μπαχάρι τριμμένο ή Yeni bahar και kiofte baharat
5 γρ μπούκοβο καυτερό
5 γρ. κόκκινο γλυκό πιπέρι
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 λίτρο γάλα
2 γρ. τσιμένι
3 γρ. ρίγανη
3 γρ. κόκκινο καυτερό πιπέρι
4-5 φέτες ψωμί μουσκεμένο στο γάλα

Για τη σάλτσα:

100 ml ελαιόλαδο
100 γρ. βούτυρο
2 κ.σ. κόκκινο πιπέρι
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
αλάτι κατά βούληση

Συνοδευτικά:

πίτες για σουβλάκια ψημένες και κομμένες σε κομμάτια
1/2 κιλό στραγγιστό γιαούρτι
1 κ.σ. ξερό δυόσμο


Εκτέλεση:

Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί σε μία λεκάνη και ζυμώστε τα. Αφήστε τα στο ψυγείο για 2 ώρες, πλάστε τα. Ψήστε στη σχάρα. Βάλτε το λάδι με το βούτυρο να κάψει σε κατσαρολάκι και προσθέστε τον πελτέ. Μαγειρέψτε μέχρι να γλυκάνει ο πελτές και προσθέστε το κόκκινο πιπέρι και το αλάτι.
Σερβίρετε με ψημένες πίτες, γιαούρτι, σάλτσα και γαρνίρετε με ξερό δυόσμο.

Tips:

Εάν πρόκειται να μην μαγειρέψετε τον κιμά την ίδια ημέρα, τότε μουσκέψτε το ψωμί σε νερό και όχι στο γάλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου