Υλικά:
1/2 φλιτζάνι πλιγούρι
5 φλιτζάνια νερό
¼ φλιτζάνι παρθένο ελαιόλαδο
Χυμός από 2 λεμόνια
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 μικρό αγγούρι αποφλοιωμένο και ψιλοκομμένο
3 μέτριες ντομάτες ψιλοκομμένες
¼ φλιτζάνι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Τριμμένη φέτα (προαιρετικά)
1/2 φλιτζάνι πλιγούρι
5 φλιτζάνια νερό
¼ φλιτζάνι παρθένο ελαιόλαδο
Χυμός από 2 λεμόνια
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 μικρό αγγούρι αποφλοιωμένο και ψιλοκομμένο
3 μέτριες ντομάτες ψιλοκομμένες
¼ φλιτζάνι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Τριμμένη φέτα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Ρίχνετε το πλιγούρι σε μια κατσαρόλα μαζί με το νερό και το βράζετε για 30 λεπτά (εάν το νερό λιγοστέψει αρκετά κατά το βράσιμο, απλά προσθέστε κι άλλο). Αφού βράσει το πλιγούρι (για να σιγουρευτείτε ότι έχει βράσει δοκιμάστε το. Δεν πρέπει να είναι σκληρό) βάλτε το σε ένα μπολ και προσθέστε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το πράσινο κρεμμυδάκι, το αγγούρι, τη ντομάτα, το δυόσμο, το μαϊντανό, το αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε το καλά και βάλτε το στο ψυγείο.
Ρίχνετε το πλιγούρι σε μια κατσαρόλα μαζί με το νερό και το βράζετε για 30 λεπτά (εάν το νερό λιγοστέψει αρκετά κατά το βράσιμο, απλά προσθέστε κι άλλο). Αφού βράσει το πλιγούρι (για να σιγουρευτείτε ότι έχει βράσει δοκιμάστε το. Δεν πρέπει να είναι σκληρό) βάλτε το σε ένα μπολ και προσθέστε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το πράσινο κρεμμυδάκι, το αγγούρι, τη ντομάτα, το δυόσμο, το μαϊντανό, το αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε το καλά και βάλτε το στο ψυγείο.
Προαιρετικά πασπαλίζουμε με τυρί φέτα μόνο πριν από το σερβίρισμα, αν το επιθυμείτε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου